scri.ro sau scrii.ro

6

Sunt destul de sigură că am mai spus asta și prin alte locuri, dar câtă vreme tot primim reproșul ăsta presupun că e bine să dedic și numelui domeniului un articol separat 🙂

Ideea acestui site ne-a venit prin primăvara lui 2010, pentru că stăteam deja în București de câțiva ani și aveam urechile agresate constant de ”am decât” și ”nu mai mă întreba”. Apoi, pe lângă fondul ăsta auditiv, începuse să ne fie din ce în ce mai clar că se și scrie foarte prost. Am remarcat asta în proiectele de grup din facultate, în jocurile online cărora le alocam timp, în conținutul de pe rețelele de socializare, pe orice forum intram ca să caut vreo informație etc. Și într-o zi pur și simplu ne-am gândit că există o nevoie reală pentru genul ăsta de informație și ne-am apucat de treabă. Iar numele scri.ro a fost în spirit de glumă, în ideea că trebuie să facem în așa fel încât să ne găsească ușor și cei care nu reușesc să pună chiar câte i-uri trebuie.

Așadar, n-a fost o greșeală, nici neștiință și nimic altceva decât un fel de ironie asumată. Știm bine după aproximativ 3 ani jumătate de blog că unora nu li se pare inspirată glumița noastră cu scri.ro, dar la fel de bine știm și că nu putem mulțumi pe toată lumea. Totuși, întotdeauna am ținut cont și de feed-back-ul negativ, iar în cazul particular al numelui am avut grijă să rezervăm și domeniul scrii.ro (dacă încercați să accesați acel site, cu siguranță veți observa că ajungeți tot aici).

PS: Niciodată n-am înțeles răutățile gratuite referitoare la activitatea noastră de aici și, din păcate, primim și destule mesaje neplăcute. Pot să pricep că poate unii nu găsesc informațiile pentru care au accesat pagina sau că pur și simplu nu le place stilul în care scriu. Însă chiar nu pot să înțeleg de ce sunt atâția omuleți efectiv deranjați de existența acestui site…

 

6 comentarii

 1. Emi,

  pe fond, mulțumiri și felicitări. E grozav că există saitul vostru; că mai sînt și altele - cu atît mai bine! Faceți treabă de calitate și pentru asta cel puțin unii dintre cei care vă vizitează - mă număr printre ei - vă sînt recunoscători.

  Pe formă, două observații - „spirit de glumă” este un pleonasm, dar nu sînt sigur că în textul de mai sus l-ai folosit intenționat; e foarte posibil ca și alții să fie nesiguri, poate că niște ghilimele ar evidenția ironia, dacă e voită.

  A doua poate devine un viitor subiect, e foarte posibil să sune forțat numai în capul meu: în „după 3 ani jumătate de blog”, mie tare îmi lipsește un „și” acolo (am citit de două ori fraza ca să fiu sigur că înțeleg corect) - „după trei ani și jumătate de blog” mi-aș fi dorit acolo, aș fi citit fără să mă poticnesc. Da' vorba englezului, "maybe it's just me".

   (0)
   (0)
 2. Cicu, mulțumiri și de aici. Habar n-aveam că spirit ar fi sinonim și cu glumă :). Iar pentru ”și”-ul ăla încă deliberez, dar tot e ”food for thought” 😀

   (0)
   (0)
 3. Eu zic sa va faceti treaba cu placere in continuare dupa cum considerati voi de cuviinta. Niciodata nu veti putea multumi pe toata lumea iar in fapt nu asta e scopul activitatii pe care o desfasurati. Nu de-aia ati facut site-ul asta. Incercati sa ignorati mesajele urate si bucurati-va de alea frumoase.

   (0)
   (0)
 4. multumesc pentru raspunsul prompt, este prima data cand intru aici, ca uite, aveam si eu o nelamurire cu "deloc" si mi-a sarit in ochi titlul...acum e clar...spor si succes!!!

   (0)
   (0)

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?