Din nou despre â şi î

5

Am găsit asta şi pare o completare bună la ce am scris aici.

5 comentarii

 1. Mai am o problemă legată de folosirea lui "â" din "a": toate localitățile din România au fost botezate printr-un decret din 1968 când nu se folosea "â". Utilizarea acestei litere în scrierea numelor localităţilor care conţin acest sunet este greşită atâta vreme cât acel decret nu a fost modificat/abrogat. E ca şi cum ai scrie "Românu Gheorghe" când în certificatul de naştere, pe individ îl cheamă "Romînu Gheorghe"...

   (0)
   (0)
 2. Eu cred ca sunt multi oameni care s-au obisnuit cu aceste reguli,drept urmare si cealalta parte a populatiei care nu e de acord ar trebui sa se adapteze.

   (0)
   (0)
 3. Avand in vedere existenta a doua opinii opuse, apare inevitabil intrebarea: CARE dintre cele doua opinii o fi gresita?
  Daca Academia este considerata "de esenta divina" si neputand gresi (un fel de "deus ex machina"), decizia este clara si usoara. Dar oare presupunerea initiala ESTE adevarata?

   (0)
   (0)
 4. Eu propun să se simplifice. Să se scrie doar cu ”â”. Corect să fie așa, iar cei ce au învățat altfel să nu fie ”pedepsiți” dacă scriu cum au învățat. Prea multă filozofie pentru un lucru prea mic. Ar simplifica și scrierea pe calculator, care acum se folosește mai mult decât scrierea de mână. Lucrurile simple întotdeauna s-au dovedit a fi bune.

   (0)
   (0)
 5. Logiqa/ sau nu pe

  De-a lungul timpului au intervenit schimbari in gramatica si ortografie, nu numai in limba romana. Cert este ca noile reguli fie au fost contestate, fie au fost greu acceptate, fie nu au avut reguli clare dupa care omul simplu sa se poata ghida. Asadar, datorita faptului ca "limba este vie", vom lasa timpul sa decida.

   (0)
   (0)

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?