Probleme, clasa a IV a ( 17 )

9
1. Suma a 3 numere consecutive este cu 75 mai mare decât al treilea număr. Află cele 3 numere.

2. Un teren în formă d edreptunghi are lăţimea cu 25 de metri mai mică decât lungimea. Dacă am prelungi lungimea cu un sfert din dimensiunea sa, lăţimea rămânând aceeaşi, atunci perimetrul terenului s-ar mări cu 38 metri. Află lăţimea terenului.

3. Un muncitor a săpat un şanţ lung de 21 metri. El a constatat că a doua zi a săpat jumătate din cât a săpat prima zi, iar a treia zi jumătate din cât a săîat a doua zi. Câţi metri de şanţ a săpat în fiecare zi ?

4. Jumătate din sfertul unui număr este cu 25 mai mic decât 37. Află numărul.

5. Trei călători parcurg un drum în 15. minute. În cât timp va parcurge acelaşi drum un călător? ( viteza este constanta ).

6. Perimetrul unui dreptunghi este cel mai mare număr de 3 cifre format din cifre pare distincte. Află perimetrul pătratului care are latura egală cu lungimea dreptunghiului, ştiind că lungimea este cu 32 mai mare decât triplul lăţimii.

Citește și:   Probleme pentru olimpiada de matematică, clasa a IVa (8)

9 comentarii

  1. Nu-s nici grele nici prea usoare de exemplu ce mai simpla e a5-a care e de logica!! Si bravo fata care esti in a-3a ca le sti!! :)) si prima e usoara...eu lea-m stiut doar pe 1,4,5,6...si trec in a5-a nu-i prea bine da mno...:(

     (0)
     (1)

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?