Probleme pentru olimpiada de matematică, clasa aIVa (7)

8
1. Andrei, Corina si Radu au plecat la padure sa culeaga ciuperci. Andrei culege de trei ori mai putine ciuperci decât Corina, iar Radu culege jumatate din numarul de ciuperci culese de Andrei. Împreuna, cei trei copii au strâns 27 ciuperci. Câte ciuperci a cules fiecare copil?
2. O mama are 3 fii. Fiul mijlociu este cu 2 ani mai mare decât fiul cel mic si cu 2 ani mai mic decât fiul cel mare. Împreuna, vârsta celor 3 copii este de 7 ori mai mare decât 6. Sa se afle câti ani are fiecare copil.

3. Alina si Daniela au împreuna 290 lei. Daca Alina cheltuie 15 lei iar Dana mai primeste 25 lei, atunci Dana va avea de 4 ori mai multi lei decât Alina. Câti lei a avut fiecare fetita la început?

4. Sfertul sumei a doua numere este 28. Al doilea numar reprezinta 2 cincimi din primul numar. Care sunt cele doua numere?

5. Mama pleaca la cumparaturi cu trei patrimi din suma de bani pe care a primit-o ca salariu. Dupa ce îsi cumpara un sacou care a costat jumatate din suma pe care a avut-o la ea, constata ca i-au mai ramas în portofel 450 lei. Ce suma a primit mama ca salariu?

Citește și:   Impartirea nr. naturale mai mici decat 1000

8 comentarii

 1. muresan bianca pe
  sunt probleme usoare si distractive! va plac? si mie la fel.eu le rezolv repede si fara greseli. doar cate o data...
   (0)
   (0)
 2. Pai, aceste exercitii sunt usoare, simple. Trebuie doar sa sti sa le asezi prin metoda grafica, si gata! Sunt mult mai simple! Eu sunt clasa a 4-a, in orice caz.
   (0)
   (0)

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?