Probleme pentru olimpiada de matematică, clasa aIVa (fisa nr.6)

141
1. Vârsta mamei este cu 5 mai mare decât triplul vârstei fiului. Suma vârstelor celor doi este de 37 ani. Care este vârsta fiecăruia?

2. Într-o cutie sunt bile albe şi negre. Dacă împart numărul bilelor albe la cele negre, obţin câtul 4 şi restul 3. Numărul bilelor albe este cu 21 mai mare decât numărul bilelor negre. Câte bile sunt de fiecare fel?

3. Suma a două numere este 45. Dacă împart treimea primului număr la treimea celui de al doilea număr, obţin câtul 2. Care sunt numerele?

4. Doi fraţi au 40 de bomboane. După ce al doilea copil îi dă primului o cincime din numărul lui de bomboane, cei doi copii ajung să aibă acelaşi număr de bomboane. Câte bomboane a avut fiecare la început?

5. Un biciclist are de parcurs un drum. După ce parcurge 14 km şi încă jumătate din cât i-a mai rămas, constată că mai are de parcurs 4 zecimi din întregul drum. Ce lungime are drumul?

 

141 de comentarii

 1. Aceste probleme sunt pentru clasa aIVa, fisa nr. 6 ( pentru a le deosebi de celelalte fise pentru clasa aIVa). Aici sunt toate cele de clasa aIVa http://www.anidescoala.ro/Scoala/Matematica/Clasa-aIVa.htm
   (0)
   (0)
 2. ioana-the-best pe
  bah desteptziilor...........dk tot va credetzi asa de desteptzi si stitzi toate, dk va-s intreba raspunsul la toate intrebarile, atzi putea sa le facetzi???????????? pun pariu ca dk le facetzi nu-s corecte...............nu va spunasta in semn de rau sau ceva, dar nu e bine sa te dai mare ca sti si cand te intreaba omul sa nu sti nimik...............
   (0)
   (0)
 3. eu sunt pe cls a patra si sunt usoare dati si voi mai grele ca nu am intalnit asa de usoare in cls a patra.Din aceestea am facut in cls a doua sa fim seriosi!!!!!!!!!!!!
   (0)
   (0)
 4. ramona daniela pe
  sunt de clasa a2a!!!!!!!!!!!!eu sunt clasa a4a si aceste exercitii m-au dezamagit!!!!!!!!!!!!!!!! am terminat exercitiile in doar 1 minut si 7 secunde
   (0)
   (0)
 5. e super usor voi ce premii ati luat eu in cls.1 am luat 1 cu excelenta,2 1cu ex.,3 1 cu ex iar 4 primul sem e perfect fbbbbbbbbb
   (0)
   (0)
 6. Auzi denisa bine ca sunt usoaee dar alta data nu mai ocupa si tu loc degeaba.da?au fost frumoase si usoare!
   (0)
   (0)
 7. ffoarte usoare...zici ca sunt de cls a 2 sau 1......ffffffffooarte simple! dati mai grele! pentru cls a 6.....imediat le rezolvio
   (0)
   (0)
 8. auzii rebeka..conteaza si la ce scoala esti..pentru ca eu sunt la nr 2 "traian"
  si mie mi se pare ca sunt unele probleme grele, dar unele usoare 😛
  imi place de dna 😡
  pt ca ne explica de nu stiu cate ori daca nu intelegem..si nu e ca altele..sa nu ne lase in pauza..pauza e pauza si ora e ora,,parerea voastra..nu`i asa?
  😛
   (0)
   (0)
 9. ioana the best are dreptate .unii vorbesc dar habar nu au .Unii zic ca 32+5=27 cel care scrie asta inseamna ca nu sti sa adune .Ha ,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha!
  mie imi place matematica este foarte interesanta mai ales la olimpiada de clasa aIVa.
  uneori cand ne cearta doamna nu mai am chef de loc .
   (0)
   (0)
 10. eo desteptaciune de copil pe
  eu cred ca uni nu stiu sa adune ce e mare branza !!vazui la o fata se stie ea ca 32+5=27,poate invers adk 32-5=27 !!!!apropo cei care au spus ca problemele sunt pt clasa a VI-a va inselati SUNT PT CLASA aIV-a!!!!
   (0)
   (0)
 11. adriana maranesti pe
  sunt super super super usore exrcitile acestea mai ales pentru clasa a- VIII cred ca exerciti dintrastea faceam in clasa a doua vai puneti si voi ceva de clasa a- VIII doar no sa fac deastea care le fac cei de clasa a- II-A ca doar nu sunt bebelus
   (0)
   (0)

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?