Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Totul despre animalele mici de pradă

Totul despre animalele mici de pradă
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

În vârful lanţului trofic întâlnim marile animale de pradă, urşii, lupii şi altele, în timp ce la baza lanţului se află plantele. Dar te-ai întrebat până acum cine se află în mijlocul lanțului trofic?

La mijlocul lanţului trofic regăsim animalele de pradă de mici dimensiuni precum sconcşii, nevăstuicile, hienele, mangustele sau ratonii.

Micile animale de pradă sunt carnivore, dar asta nu înseamnă că cele mai multe dintre ele nu mănâncă şi fructe, legume sau chiar resturi de prin gunoaie.

Cele mai multe dintre ele sunt animale nocturne, adică pornesc la vânătoare, în căutarea hranei, pe timpul nopţii, iar ziua dorm şi sunt nevăzute. La fel ca animalele mari de pradă şi cele mici au o inteligenţă ieşită din comun.

În timp ce unele animale de pradă de talie mică sau medie sunt sălbatice şi se ascund atunci când simt prezenţa omului, altele pot fi domesticite şi tranformate în animale de companie.

Nevăstuicile, sconcşii, bursucii, vidrele, nurcile fac parte din aceiaşi familie, deci sunt înrudite.

Cele mai multe dintre animalele de pradă mici trăiesc în medie 3 ani, dar foarte multe îşi pierd viaţa fiind lovite de maşini şi utilaje sau înghiţite de animalele de pradă mai mari.

Citește și:   Bizonul

Tot despre aceste animale de pradă din mijlocul lanţului trofic s-a descoperit că au un auz foarte fin şi un simț al mirosului extrem de dezvoltat.

Articole interesante

Lasa un comentariu