Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Află secretele elevilor care iau note mari la matematică!

Află secretele elevilor care iau note mari la matematică!
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

În timp ce unii elevi abia iau note de trecere la matematică, alţii consideră matematica una dintre cele mai simple materii, iar lucrul acesta se reflectă în notele mari pe care le obţin.

Dacă faci parte din categoria celor care de multe ori se luptă cu problemele de matematică şi ţi se pare imposibil să iei note mari la acestă materie, te ajutăm noi să depăşeşti aceast nivel, dezvăluindu-ţi secretele elevilor care iau tot timpul note mari la matematică, tocmai pentru că li se pare că această materie este „floare la ureche”.

Elevii cu note mari sunt implicaţi activ în procesul de învăţare al matematicii şi știu să aloce timpul de studiu corespunzător acestei activităţi. Iată cum poți proceda, dacă îți propui să le urmezi exemplul:

  • Admite atunci când nu ştii ceva şi nu ezita să ceri ajutorul celor care ar putea să ţi-l ofere, profesori sau părinţi.
  • Nu lipsi, sub nicio formă de la orele de matematică, evident nu vorbim aici de situaţiile excepţionale. Mergi la ore, fii atent, ia notiţe.

Elevii care iau note mari ştiu deja că, de regulă, profesorul formulează întrebările şi problemele de la teste din ceea ce predă la ore.

  • Fii activ la ore, uită-te peste lecţiile care urmează şi încearcă să rezolvi sigur câteva probleme înainte că acestea să fie făcute la ora de matematică. Dacă ai întrebări sau nu ai înţeles ceva, întrebă profesorul fără să îţi fie teamă. Mai mult că sigur te va ajuta!
  • Învaţă tot timpul semestrului pentru că îţi va fi mai uşor la teze sau la lucrările de final.

Elevii care iau note mari la matematică învaţă rezolvând probleme şi exerciţii. Acesta este unul dintre secretele importante dacă vrei note mari.

  • Problemele te ajută să înveţi formulele şi tehnicile de care ai nevoie şi să le aplici mult mai uşor apoi când exersezi la matematică.
  • Atunci când vrei să îţi îmbunătăţeşti rezultatele la matematică trebuie să înveţi continuu, să nu lipseşti de la ore, să îţi faci temele şi în general să ţii pasul cu materia aşa cum este aceasta predată de către profesor. Matematica este foarte complicat de recuperat dacă îţi ieşi din ritm pentru că fiecare curs se bazează pe cel din urmă şi informaţiile au legătură între ele.
  • Pe măsură ce intri într-un nou ciclu de învăţămât materia se complică, lucru valabil în general şi la matematică în special. Va trebui să acumulezi mai multă materie într-un timp mai scurt, să te descurci cu temele singur şi să fii pregătit pentru teste mult mai complicate.
  • Dacă ai șă înveţi şi îţi faci temele după un program pe care ţi l-ai stabilit dinainte, va trebui să faci modificări în el, dacă vrei ca şi rezultatele tale la matematică să se schimbe în bine. Dacă pentru alte materii îţi aloci de exmplu, 2 ore pe zi, pentru matematică nu ar trebui să te uiţi la ceas dacă vrei note mari. Cel puţin aşa fac elevii de 10:  învaţă atâta timp cât este nevoie, îşi fac temele şi aprofundează materialele până la înţeleg perfect, unii învaţă mai uşor împreună cu alţi colegi sau prieteni şi cu cât o problemă este mai complicată, cu atât mai mult timp îi dedică.
Citește și:   Suma lui Gauss: cum adunăm un şir de numere naturale

Elevii care iau note mari la matematică rezolvă chiar şi cele mai complicate probleme în timp record. Cum fac acest lucru? Folosind o strategie în 4 paşi pe care o poţi aplica şi tu cu prima ocazie:

  • Primul şi cel mai important pas atunci când rezolvi o problemă este să o înţelegi, adică să identifici exact care este cerinţă problemei.
  • Stabileşte metoda rezolvării: identifică tehnicile şi cunoştinţele de care ai nevoie pentru a le aplica în rezolvarea problemei.
  • Ține-te de plan de la început până la sfârşit.
  • Verifică: rezultatul obţinut ţi se pare a fi cel corect?

Şi modul în care studiază pentru un test este diferit la elevii care iau de fiecare dată cele mai mari note la matematică. Un set de obiceiuri bune este esențial. Notele de la teste şi teze sunt un bun indicator al obiceiurilor de învăţare în timpul semestrului. Cu cât obiceiurile sunt mai bune, cu atât notele vor fi mai mari.

Aşadar, când vrei note mari la matematică fă-ţi temele la timp de fiecare dată, problemele sunt cea mai bună metodă de a exersa la matematică, fă-ţi lista cu formulele pe măsură ce le înveţi şi aplică-le corect apoi, întreabă-ţi profesorul de fiecare dată când ai nelămuriri.

Citește și:   Probleme de matematică. Rezolvă-le cu atenție!

Studiază și pentru testul la matematică la fel ca elevii ce excelează la această disciplină:

  • Treci prin fiecare capitol care ţi-a fost predat până în acel moment, reciteşte notiţele pe care le-ai luat la ore şi vezi dacă mai ştii cum să rezolvi cele mai complicate probleme pe care le-ai întâlnit de-a lungul semestrului.
  • Gândeşte-te care sunt tipurile de probleme pe care ai învăţat să le rezolvi, prin ce metodă ai obţinut rezultatul la fiecare şi cum îţi dai seama ce tehnică să aplici atunci când ai de rezolvat o problemă nouă.
  • Simulează testul: rezolvă acel tip de probleme şi exerciţii care sunt în capitolele dedicate subiectelor pentru teste şi examene şi poţi rezolva chiar şi probleme din urmă. Este foarte important să exersezi prin rezolvarea problemelor atunci când studiezi.
  • Pregăteşte-te din timp pentru testare sau examen şi rezervă-ţi şi un timp pentru o recapitulare finală.
  • Odihneşte-te bine înainte de test pentru că matematica este mai uşoară atunci când te poţi concentra cu atenţie la ceea ce ai de făcut și ai mintea limpede la examen.

Testul la matematică – învăţă tot de la elevii de 10 cum să-l treci cu brio!

  • Aruncă o privire peste toate subiectele. Îţi vei face în primul rând o impresie faţă de complexitatea lui.
  • Identifică problemele pe care ştii să le rezolvi rapid şi vezi ce presupun cele care solicită mai mult timp de gândire.
  • Ordinea în care le rezolvi o stabileşti tu, în funcţie de cum îţi este mai uşor.
  • Timpul este important la examen sau la test. Dacă te blochezi într-un subiect, treci mai departe, urmând să revii în final la subiectul care îţi da bătăi de cap.
  • Organizează totul în foaia de examen încât să apară curat şi uşor de parcurs pentru profesor. Acesta este un detaliu foarte important, pe care mulţi îl ignoră.
  • Nu renunţa la o problemă, doar pentru că nu ştii să o rezolvi până la final. Profesorul poate nota ceea ce ai făcut, chiar dacă problema nu este terminată.
  • Înainte să predai foaia de examen, verifică fiecare problemă şi exerciţiu.

Articole interesante

6 comentarii

  1. este prea mult de citit si imi este lene sa citesc

  2. O sa ma apuc sa fac totul! Sa speram ca de la 4 ajung la 10:(

Lasa un comentariu