Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Tehnici pentru antrenarea minţii

Tehnici pentru antrenarea minţii
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Cu cât îţi foloseşti creierul mai frecvent şi eficient cu atât acesta se dezvoltă mai mult. Iată câteva tehnici care te ajută să îţi foloseşti creierul la capacitatea maximă.

Poţi să citeşti 25000 de cuvinte într-un minut? Înainte să te gândeşti şi să răspunzi este bine să ştii că totul ţine de tehnica prin care faci această activitate.

În mod normal, o persoană poate să citească 240 de cuvinte într-un minut. Dacă înveţi să îţi foloseşti întreagă capacitate a creierului atunci când citeşti, viteza va creşte. Cei mai mulţi oameni îşi folosesc doar partea stângă a creierului atunci când citesc.

A folosi tehnica în mod potrivit înseamnă să reuşeşti să “fotografiezi” întreaga pagină în minte şi să îţi îmbunătăţeşti capacitatea de memorare a informaţiei.

Nu mai pronunţa cuvintele

Una dintre cauzele care îngreunează cititul rapid este aceea că mulţi avem tendinţa de a rosti în minte fiecare cuvânt pe care îl citim. Acest lucru face funcţionarea creierului să fie mai înceată şi în acelaşi timp ne împiedică să mai facem şi alte lucruri.

Poţi să eviţi acest obicei astfel: mişcă degetul arătător pe rânduri şi urmăreşte degetul cu ochii.

Citește și:   Când e mai bine să înveţi: dimineaţa devreme sau seara târziu?

Percepţia

Ochii, urechile, nasul şi pielea sunt principalele organe senzoriale pe care le folosim pentru a percepe şi a interpreta ce se întâmplă în jurul nostru. Dar câţi dintre noi trăim zilnic cu simţurile în alertă în fiecare moment? Totuşi acest lucru este posibil dacă ne îmbunătăţim capacităţile senzoriale. Dacă ajungi să îţi foloseşti simţurile la capacitatea maximă vei observa că percepţia asupra lumii din jur se schimbă: descoperi lucruri noi, faci asocieri pe care, până acum, nu ţi le imaginai, reuşeşti să depăşeşti situaţii dificile.

Comunicarea

O conversaţie banală se poate transformă uneori într-o experienţă riscantă, mai ales dacă e dificil să îţi dai seama de personalitatea interlocutorului. Dacă reuşeşti să îţi controlezi mintea şi să îţi dezvolţi calităţi precum calmul, încrederea şi sensibilitatea vei reuşi să cunoşti succesul personal şi să cultivi relaţii trainice cu oameni ce au diferite personalităţi.

Articole interesante

Lasa un comentariu