Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Trei greșeli frecvente în limba română

Trei greșeli frecvente în limba română
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Fiecare dintre noi facem uneori greşeli de exprimare sau de scriere. Atunci când acestea sunt frecvente  și făcute din necunoaşterea regulilor gramaticale devine o problemă.

Care sunt cele mai frecvente greşeli de exprimare şi de scriere în limba română pe care fiecare dintre noi ar trebui să le evite.

De departe cea mai frecventă greşeală în limba română este folosirea lui fi şi fii. Acesta se scrie cu doi i doar când este la imperativ, forma afirmativă (Să fii la ora stabilită!), dar şi atunci când este utilizată forma populară a timpului viitor (O să fii prezent!).

În toate celelalte situaţii în care este intâlnit se scrie cu un sigur i: A fi onest e un mare lucru!; Important e să fi fost prezent!; Să nu fi plecat!; Aş fi fost şi eu! ; Voi fi prezent!

Vroiam este o altă greşeală frecvent întâlnită în limba română, însă în realitate acesta formă nu există, prin urmare nu este corect să spunem: Eu vroiam să merg în parc! Forma corectă este voiam.

A plăcea este un alt verb care ridică probleme,  în exprimare. De multe ori este folosită forma greşită: a place. Mi-ar place să merg în parc. Corect este: Mi-ar plăcea să merg în parc!

Citește și:   Paște fericit!

Regula este valabilă şi pentru alte verbe de conjugarea a II-a, cum ar fi a tăcea, a părea.

Articole interesante

Lasa un comentariu