Admiterea la liceu 2020: cum afli la ce liceu ai intrat

0

Listele cu repartizarea elevilor la licee în funcție de notele obținute la Evaluarea Națională și opțiunile completate în fișa, au fost afișate ieri, 10 iulie.

Toți elevii care au susținut examenul de final de clasa a VIII pot afla la ce liceu au intrat accesand site-ul  http://admitere.edu.ro/. Repartizarea la licee s-a făcut computerizat în funcție de notele obținute la Evaluarea Natională și opțiunile pentru licee ale elevilor.

Anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus,  sesiunea obişnuită de examinare a fost urmată de o alta la care au participat elevii aflaţi în carantină sau izolare.   892 de absolvenţi de clasa a VIII-a au obţinut media generală 10 la Evaluarea Naţională, dublu faţă de anul trecut.   Numărul total al candidaţilor prezenţi a fost de 160.663.

Colegiul Naţional ”Sfântul Sava” din Bucureşti, specializarea matematică-informatică, bilingv engleză, a avut şi în acest an cea mai mare medie de admitere din Bucureşti şi din ţară – 9,98. Doar 28 de elevi – o singură clasă – se pot număra printre norocoşi.    La specializarea matematică-informatică, însă, la ”Sf.Sava” media de intrare a fost mai mică decât la Colegiul Naţional ”Gheorghe Lazăr”. Respectiv 9,81, faţă de 9,90.

Examenul de admitere la liceu de anul acesta nu a fost lipsit de incidente. Astfel,  8.570 de elevi nu au fost repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra în următoarea etapă de admitere (24 iulie – 3 august 2020), alături de absolvenţii clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere la liceu în intervalul 13-20 iulie, de candidaţii care nu au participat la repartizare şi de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?