Anunț oficial: elevii se pot înscrie în noul an școlar fără analize medicale

0

Înscrierea copiilor în noul an de învăţământ 2015 – 2016 se poate face fară examen medical! Elevii se pot înscrie în noul an de învăţământ fără să mai obţină analizele de exudat nazal, faringian şi coproparazitologic, a anunţat miercuri ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Decizia a fost luată dupa o periodă în care subiectul a fost amplu dezbătut în spațiul public. În foarte multe școli copiilor li s-a cerut o serie de analize medicale care nu sunt necesare.

Ministrul a explicat că părinţii erau nevoiţi să achite costuri nejustificate, ce ajungeau la circa 70 de lei şi, în plus, aşteptau între trei şi cinci zile pentru rezultate, potrivit Agerpres.

„Aceste lucruri au fost eliminate, deoarece nu sunt examene obligatorii decât în cazul în care medicul de familie are suspiciuni de boală şi solicită efectuarea acestor analize. La exudatul nazal erau evidenţiaţi spre exemplu streptococi, care sunt în mod natural prezenţi şi care nu periclitau sănătatea elevului. Părinţii intrau în panică şi dădeau antibiotice copiilor. Aşa scădea imunitatea organismului”, a adăgat ministrul Educaţiei, citat de adevarul.ro.

Citește și:
Încep înscrierile pentru Bacalaureat 2016

Ministrul Educaţiei a anunţat că va transmite către toate Inspectoratele şcolare din ţară o notă de informare, pentru ca toate cele 7.000 de şcoli din România să cunoască noile prevederi de înscriere a copiilor în noul an de învăţământ 2015 – 2016.


Lasă un comentariu