Au început înscrierile la grădiniță, în București

0

Au început înscrierile la grădiniță, în București. Acestea se încheie pe 14 iunie, conform calendarului de înscriere la grădiniță, anunțat de Inspectoratul Școlar București. În unele orașe din țară, înscrierile la grădiniță se fac încă de la începutul anului.

Pentru a inscrie copiii la grădiniță,  în 2019, părinții au nevoie de următoarele acte:  înscriere la grădiniţă, pe care grădiniţele le-o pun părinţilor la dispoziţie, adeverinţe de salariaţi ale părinţilor/ale unui părinte (pentru grădiniţele cu program prelungit şi săptămânal), copie certificat de naştere copil, copie buletin părinte/tutore/reprezentant legal, hotărâri judecătoreşti (dacă este cazul), fişa medicală completată potrivit reglementărilor în vigoare.

În situaţia în care sunt mai multe cereri de înscriere decât locuri, părinţii trebuie să aducă şi acte care dovedesc îndeplinirea criteriilor de departajare generale sau specifice ale celor trei unităţi de învăţământ pentru care au optat, transmit inspectorii şcolari.

Mai exact, atunci când într-o grădiniță, sunt mai multe cereri decât numărul locurilor disponibile, se vor aplica o serie de criteria de departajare, conform Ministerului Educaţiei.

Criteriile generale de departajare constau în existenţa unui document care dovedeşte că un copil este orfan de ambii părinţi sau de un singur părinte, existenţa unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculată în grădiniţa respectivă, existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului. La aceste criterii, se adaugă cele specifice, care se aplică numai după criteriile generale.

Listele finală cu copiii înscriși la fiecare grădiniță din Capitală, pentru anul școlar 2019-2020, se vor afișa pe 18 iunie, la ora 15.

Copiii respinşi în etapa I de înscriere la grădiniță vor putea fi înscrişi pe locurile rămase libere în etapa a II-a, conform ISMB.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?