Au început înscrierile pentru clasa pregătitoare

0

Au început înscrierile pentru clasa pregătitoare. Părinţii care au copii care până în luna august împlinesc 6 ani îşi pot înscrie micuţii la şcoală.

Înscrierea se desfăşoară până pe 26 martie, direct la şcoală pe care părintele şi-o doreşte pentru copil sau pe formularul online care va fi disponibil pe edu.ro.

Părintele îşi poate înscrie copilul la şcoala de care aparţine (şcoala de circumscripţie), şi atunci elevul este automat înscris, sau la orice altă şcoală – dar numai dacă mai rămân locuri libere după ce au fost înscrişi elevii de circumscripţie.

Pentru a-şi înscrie copiii în clasa 0, părinţii trebuie să completeze o cerere-tip de înscriere. Cererile trebuie validate la şcoală la care se solicita înscrierea copiilor, de luni până vineri între orele 8:00-18:00.

Pe 27 martie  se va face repartizarea la şcolile de circumscripţie a copiilor pentru care părinţii au solicitat acest lucru în cerere.

Între 27 şi 28 martie se va face admiterea sau respingerea la şcolile care nu sunt de circumscripţie, în funcţie de numărul de locuri rămase libere şi de criteriile generale şi specifice de departajare.

Citește și:
Calendarul de desfăşurare a tezelor cu subiect unic, anul şcolar 2008-2009

Pe 29 martie se va face repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au cerut înscrierea la altă şcoală, dar nu au fost admişi din lipsă de locuri, şi care şi-au exprimat în această fază opţiunea pentru înscrierea la şcoala de circumscripţie

Listele cu elevii înmatriculați vor fi afisate pe 30 martie în școli și online, pe website-urile inspectoratelor școlare.  De asemenea, vor fi publicate listele cu numărul de locuri rămase libere şi cu copii neînscrişi după prima etapă.

Pentru înscrierea în clasa pregătitoare părinții vor trebui sa depuna la şcoală o cerere-tip de înscriere, o copie şi originalul după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal, părinţii divorţaţi depun la înscriere şi hotărârea judecătorească definitivă din care rezultă modul în care se exercita autoritatea părintească şi unde a fost stabilită locuinţa minorului, o copie şi originalul certificatului de naştere al copilului, o copie a documentului care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare (acolo unde este cazul).


Lasă un comentariu