Bacalaureat 2008

0

Subiectele propuse anul acesta pentru examenul de bacalaureat vor fi publicate pe site-ul www.bacalaureat2008.ro, vineri, 11 aprilie, cu o zi mai devreme decat data anuntata initial, a precizat purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei, Mihaela Suciu.

Subiectele au fost anuntate pe 29 februarie si s-au aflat in dezbatere publica pana pe data de 25 martie. Ministerul Educatiei a centralizat comentariile privind corectitudinea subiectelor si concordanta acestora cu programa scolara, urmand ca, pe 11 aprilie, sa fie publicate variantele finale ale subiectelor si rezolvarile acestora.

Referitor la nemultumirile elevilor si profesorilor in legatura cu dificultatea ridicata a subiectelor la diferite discipline de examen, consilierul ministerial a declarat ca, in cel mai scurt timp, se vor opera modificari in baza observatiilor punctuale primite, conform programelor scolare in vigoare.

Pana la sfarsitul lunii aprilie, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) va distribui inspectoratelor scolare DVD-uri cu subiectele la probele scrise si cu rezolvarile, pentru disciplinele matematica, fizica, informatica si chimie. Varianta finala a subiectelor la probele scrise ale examenului de bacalaureat vor fi publicate in 11 aprilie pe site-ul institutiei, www.subiecte2008.edu.ro, iar pana in 27 aprilie vor fi facute publice si subiectele la probele orale, a declarat consilierul ministerial Mihaela Suciu.

Citește și:
Şase medalii la Balcaniada de matematică pentru seniori

Bacalaureatul 2008 se va sustine in intervalul 23 iunie – 3 iulie, iar rezultatele se vor afisa pe 5 iulie. Eventualele contestatii se depun tot pe data de 5 iulie, iar rezultatele finale se afiseaza pe 9 iulie


Lasă un comentariu