Bacalaureat 2018: regulile valabile în acest an

0

Astăzi începe examenul de Bacalaureat 2018, cu proba scrisă la Limba Română. Anul acesta peste 150.000 de absolvenți vor susține “examenul maturității”.

Celelalte proble ale examenului de Bacalaureat se vor desfășura după cum urmează:

26 iunie – proba la limba maternă

27 iulie – proba obligatorie a profilului. Matematică la profilul real și Istorie la profilul umanist.

29 iulie  – proba la alegere în funcție de profilul studiat

Afișarea rezultatelor se va face pe 4 iulie, până la ora 12.00 și tot atunci se pot depune și contestațiile. Rezultatele finale urmează să fie afișate pe data de 9 iulie, după rezolvarea contestațiilor.

Regulile pentru candidați, anul acesta

Accesul în sala de examen pentru toți absolvenții de clasa a XII-a înscriși la examenul de Bacalaureat se va face între 8.00 -8.30, iar evaluarea începe la ora 9.00.

Este strict interzisă intrarea în sala de examen cu:  penare, manuale, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., telefoane, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la reţele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, implicit pentru efectuarea calculelor.

Citește și:
Condiţiile de acordare a celor 200 de euro pentru cumpărarea unui calculator

Tot o regulă pe care candidații nu au voie să o încalce este aceea că li se interzice să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Candidaţii care încalcă regulile menţionate sunt eliminaţi din examen.


Lasă un comentariu