Balcaniada de Matematică pentru Juniori – rezultate

0

article_1189.jpg
România a obţinut şase medalii (două de aur şi patru de argint) la a XIII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfăşurată în Bosnia-Herţegovina, la Sarajevo, în perioada 25 – 30 iunie 2009.

Dan Dănăilă, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri" din Galaţi, şi Omer Cerrahoglu, elev în clasa a VII-a la Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu" din Baia Mare, au cucerit medaliile de aur. Ambii elevi au fost laureaţi şi la ediţia precedentă: Dan Dănăilă cu argint, iar Omer Cerrahoglu cu aur.

Medaliile de argint au revenit următorilor elevi: Lucia Ştefana Aniţa (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional „C. Negruzzi" din Iaşi), Monica Foszto (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional din Iaşi), Petru Constantinescu (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu" din Bucureşti) şi Florin Mihai Barbu (clasa a VIII-a/Şcoala „Nicolae Titulescu" din Caracal).

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (OBMJ) este un concurs anual destinat elevilor din statele situate în zona balcanică. În acest an, au participat 86 de competitori din 14 ţări (Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Muntenegru, Republica Moldova, România, Serbia şi Turcia). Azerbadjan, Kazahstan şi Tadjikistan au avut statut de invitat.

Lotul României a fost compus din şase elevi şi a obţinut locul întâi în clasamentul neoficial pe naţiuni. Elevii români se întorc în ţară, marţi, 30 iunie, ora 18.30, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă".

Distribuie:

Lasă un comentariu