Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Care sunt regulile în noul an școlar: masca este obligatorie, limitarea contactului dintre elevi

Care sunt regulile în noul an școlar: masca este obligatorie, limitarea contactului dintre elevi
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Anul școlar va începe pe 14 septembrie, însă pe lângă cele 3 scenarii posibile pentru susținerea cursurilor, în unitățile de învățământ vor fi impuse și o serie de reguli și măsuri sanitare de protecție pe perioada pandemiei de Covid-19. Ministerul Sănătății a făcut public un proiect cu norme care este în dezbatere publică până la finalul lunii august 2020, timp în care se mai pot face propuneri.

Măsurile care sunt propuse pentru a fi luate odată cu începerea noului an școlar, pentru prevenirea răspândirii virusului și a îmbolnăvirii.

  • Purtarea măștii de protecție atât de către elevi, cât și de către întregul personal pe toată perioada atunci când se află în interiorul unității de învățământ;
  • Limitarea contactului dintre elevi din clase diferite. Evitarea schimbării sălii de clasă de către elevi pe parcursul unei zile.
  • Asigurarea unei distanțări de minimum 1 metru sau montarea unor separatoare în situația în care asigurarea distanței de 1 metru nu este posibilă;
  • În vederea păstrării distanței fizice, fiecare copil își va păstra același loc în bancă pe tot parcursul prezenței în clasă;
  • Băncile vor fi poziționate astfel încât elevii să nu stea față în față;
  • Contactul între preșcolarii/elevii din grupe/clase diferite va fi evitat;
  • Nu vor fi practicate jocuri de contact sau cu mingea, nici activități care implică schimbul de obiecte.
  • Accesul oricăror persoane străine (părinți, alți însoțitori etc) va fi interzis în afara cazurilor excepționale, unde este necesară aprobarea conducerii școlii.
  • Preșcolarii / elevii care fac parte dintr-un grup cu risc (ex. boli respiratorii cronice severe, obezitate severă, diabet zaharat tip I, boli inflamatorii, imune / auto-imune, boli rare, boli ereditare de metabolism, dizabilități, tratament imunosupresiv), vor reveni în școli, cu avizul și recomandările specifice ale medicului și cu acordul scris al părinților.
Citește și:   Prima zi de gradiniță: rechizite necesare

Articole interesante

Lasa un comentariu