Ce NU au voie să facă elevii în noul an școlar

0

Noul an școlar începe cu o serie de reguli stabilite de Ministerul Educației care au rolul de a preveni și micșora riscul răspândirii coronavirusului, odată ce elevii vor reveni în bănci.

Una dintre cele mai importante reguli pe care toți elevii vor trebui să o respecte este cea referitoare la locurile în banca. Elevii nu vor avea voie să se mute din bănci, în interiorul clasei. Mai exact, dacă o elevă din clasa X se aşează la începutul anului şcolar în banca a 3-a de la fereastră, aceasta va ramâne pe locul său, până la sfârşitul primului semestru, a explicat ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Experimentele în laboratoare care se făceam la anumite materii vor fi, odată cu începerea anului școlar, evitate pe cât posibil, pentru că experimentele practice presupun interacţiunea dintre elevi, ceea ce ar împiedica păstrarea distanței sociale.

Sporturile de contact, cele care implică schimbarea mingilor şi a altor obiecte comune vor fi interzise.

Deplasarea elevilor în exteriorul clasei se va face organizat, pauzele vor fi decalate, iar elevii vor fi supravegheaţi pe tot parcursul pauzelor de recreaţie, astfel încât să nu ia contact direct.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?