Controverse privind introducerea testelor grilă la Evaluarea Națională și Bacalaureat

0

La doar o zi după anunțarea introducerii testelor grilă la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, Ministerul Educației ia acum în calcul să renunțe la acest tip de teste la examenele din 2019.

Modelele de subiecte pentru Bacalaureat și Evaluare Națională au fost publicate pe site-ul edu.ro, însă au fost retrase la scurt timp. Reprezentanții Ministerului Educației au precizat că modelele de subiecte au apărut dintr-o eroare a Consiliului Național de Evaluare și Examinare. Introducerea testelor grilă la examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională nu este certă în acest moment. Păstrarea sau renunțarea la testele grilă va fi decisă în urmă unei consultări pe care cei din Ministerul Educației o vor avea cu elevii și părinții pe tema viitoarelor subiecte.

Decizia privind introducerea acestor teste a fost luată astă vară, după rezultatele de la examenele naționale.

„Că să reducem gradul de subiectivism am zis să introducem și itemi de tip obiectiv unde nu ai cum să întorci că e 1 sau e 2 răspunsul, n-ai ce să interpretezi acolo. Și am zis să introducem și astfel de itemi într-o anumită pondere. Asta a fost intenția. Totul spre binele copilului, să se vadă că facem ceva, că luăm o măsură pentru că copiii nu au nicio vină. Asta a fost rațiunea”, au explicat cei din Ministerul Educației.


Lasă un comentariu