Cursurile, activitățile extraşcolare şi programul afterschool se suspendă până pe 22 martie

0

Din cauza riscului provocat de răspândirea coronavirusului in țara noastră, Ministerul Educației a decis suspendarea cursurilor din toate unităţile de învăţământ preuniversitar începând cu data de 11 martie 2020 până în data de 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire în funcţie de evoluţia situaţiei. Această măsură este una preventivă, care nu are la bază considerente de ordin medical.

De asemenea, se suspendă toate activitățile extrașcolare și programul afterschool, tot până pe 22 martie. Înscrierile pentru clasa pregătitoare se vor putea realiza, în această perioadă, online.

MInisterul a mai venit cu o serie de precizări importante pentru toți elevii:

  • Simulările pentru Evaluarea Naţională, examenul de Bacalaureat, dar şi diferite probe practice sau diverse concursuri se vor amâna până la o dată care va fi comunicată ulterior.
  • Înscrierea pentru clasa pregătitoare se va realiza în continuare, online, iar validarea înscrierii se va prelungi cu o săptămână, după deschiderea şcolilor. Totodată, şi activitatea de evaluare psihosomatică pentru clasa pregătitoare se va amâna până după reluarea cursurilor.  Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ vor decide modalitatea legală de recuperare a procesului educaţional afectat de suspendarea cursurilor în perioada 11-22 martie 2020.4. Ministerul Educaţiei şi Cercetării încurajează realizarea de cursuri-suport pentru elevi, asistate de tehnologie. Chiar dacă ele nu înlocuiesc cursurile clasice, acestea au rolul de a menţine comunicarea între elevi şi cadrele didactice.5.
  • Toate activităţile extraşcolare sunt şi acestea anulate până la o dată care va fi comunicată ulterior. Activităţile din cadrul programului „Şcoală după şcoală” (afterschool) care funcţionează în unităţile de învăţământ de stat sau particulare se vor suspenda pe această perioadă.
  • Programele de studii privind schimbul de experienţă, respectiv stagiile de practică în spitale ale studenţilor şi cursanţilor şcolilor postliceale sanitare se suspendă până la data de 31.03.2020.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?