Eclipsa totală de Lună din această noapte, cea mai spectaculoasă din secolul XXI

0

Cea mai lungă eclipsă de lună din secolul XXI are loc în această noapte. Fenomenul așteptat de toți cei pasionați de astronomie va fi vizibilă și de pe teritoriul țării noastre, la fel cum va putea fi observată din orice zonă a globului. Eclipsa este vizibilă în întregime de pe teritoriul României la începutul serii de 27 iulie. Momentul maxim al eclipsei totale de Lună are loc la ora 23.22.

Eclipsa din 27 – 28 iulie va fi cu 40 de minute mai lungă decât Superluna albastră sângerie ce a avut loc în ianuarie 2018. Eclipsa totală de Lună va dura o oră şi 43 minute.

Această eclipsă de Lună din 2018 va avea o durată îndelungată din cauza datei în care are loc. Pe 27-28 iulie, în funcţie de locul în care te afli, are loc atât Luna Plina, cât şi apogeul lunar, când satelitul natural se va afla la cel mai îndepărtat punct de Pământ. Astfel, aceste două fenomene ce au loc simultan provoacă o eclipsă lunară extinsă.

Citește și:
Ministerul Educatiei se implica in prevenirea consumului de stupefiante

Cea mai lungă durată a unui astfel de fenomen poate fi de o oră şi 47 de minute. Durata eclipsei totale de Lună din 27 iulie 2018 va fi de o oră şi 43 de minute. Tot acum, planeta Marte va fi vizibilă sub Lună, completând spectacolul unic la care vom avea ocazia să fim martori.

Dacă îți dorești să urmărești eclipsa de Lună va trebui doar să ieși din casă și să te uiți spre cer. Nu ai nevoie de echipamente speciale pentru a observa ce se întâmplă pe cer. Eclipsa va fi cu atât mai ușor de văzut în zonele largi, deschise, undeva la munte sau direct de pe malul mării.


Lasă un comentariu