Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Grupa mare devine obligatorie pentru copiii de 5 ani. Cum se face înscrierea la grădiniță

Grupa mare devine obligatorie pentru copiii de 5 ani. Cum se face înscrierea la grădiniță
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Procedura și calendarul privind înscrierea/ reînscrierea în învățământul preșcolar pentru anul școlar 2020-2021 au fost anunțate de Ministerul Educației. Înscrierea se face pentru prima dată online sau telefonic, iar grupa mare de grădiniță devine obligatorie pentru toți copiii de 5 ani, acestea sunt principalele noutați.

Înscrierea și reînscrierea la grădiniță a copiilor de 3-5/6 ani vor avea loc după cum urmează: reînscrierile se vor desfășura în perioada 25 mai – 5 iunie, iar înscrierile se vor desfășura în două etape: 8 iunie – 3 iulie și 20 iulie – 10 august. Cazurile care nu au fost clarificate în cele două etape de înscrieri se pot rezolva în perioada 11 – 31 august.

Prin introducerea obligativității frecventării grupei mari se încearcă adoptarea unui set de măsuri necesare prevenirii abandonului scolar, care în țara noastră a atins cote alarmante. Peste 50.000 de copiii abandonează în fiecare an școala și s-a constatat că mulți  dintre ei o fac din cauza startului deficitar pe care l-au avut în clasele mici. Obligativitatea grupei mari a fost stabilită și introdusă în lege încă din 2018.

Astfel, învățământul obligatoriu va avea 15 clase și va cuprinde ultimii doi ani ai învățământului preșcolar, învățământul primar, învățământul gimnazial și primii doi ani ai învățământului secundar superior. Concret, din 2020 devin obligatorii grupa mare de grădiniță și învățământul liceal (până la 18 ani), din 2023- grupa mijlocie de grădiniță, iar din 2030- cea mică.

Citește și:   Noutăți cu privire la data când va avea loc Evaluarea Națională 2021

Articole interesante

Lasa un comentariu