Încep simulările pentru Evaluarea Națională

0

Luni, 5 martie, încep simulările pentru Evaluarea Națională pentru elevii care termină clasa a VIII. Tot luna aceasta, începând din 19 martie si abosolvenții de liceu vor susține simulările pentru examenul de Bacalaureat.

Prima proba a simulării pentru Evaluarea Națională are loc astăzi, 5 martie, la Limba Română.

Următoarele evaluări pentru cei din clasa a VIII-a vor avea loc pe 6 martie la Matematică, respectiv în data de 7 martie la Limba Maternă.

Rezultatele finale vor fi afisate pe 16 martie.

La rândul lor, elevii din clasele a XI-a şi a XII-a vor susţine simularea la Limba Română pe 19 martie şi pe 20 martie la Limba Maternă. Următoarea evaluare va avea loc în data de 21 martie la proba obligatorie a profilului (Matematică pentru Real, Istorie pentru Uman).

Ultima probă va avea loc pe 22 martie la disciplina aleasă de candidaţi în funcţie de profilul studiat (Chimie, Fizică, Biologie şi Informatică pentru Real, respectiv Ştiinţe Socio-Umane şi Geografie pentru Uman).

Citește și:
Evaluare nationala 2007

Rezultatele pentru liceeni vor fi afișate  în data de 30 martie. Rezultatele simulărilor nu se trec în catalog, obiectivele testării fiind familiarizarea elevilor cu rigorile examenelor.

Accesul în sala de examen

Atât la simulările pentru Evaluarea Naţională, cât şi la cele pentru Bacalaureat, accesul elevilor în sălile de examen se va face în intervalul 8.00-8.30, aceştia având voie să aibă la ei doar buletinul pentru a se identifica, instrumentele de scris, un pachet de şerveţele şi eventual o sticlă cu apă.

Probele simulărilor încep la ora 9.00, moment în care se deschid, în fiecare sală, plicurile sigilate care conţin subiectele unice.

Elevii clasei a VIII-a vor avea la dispoziţie două ore pentru a rezolva subiectele, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor pentru fiecare candidat, în timp ce liceenii vor avea la dispoziţie trei ore.


Lasă un comentariu