Începe evaluarea națională pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

0

Marți, 7 mai, începe evaluarea națională pentru 550.000 de elevi din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a.

Potrivit calendarului evaluării naționale, marți elevii de clasa a II-a vor susține probele scrise la limba română și limba maternă. Miercuri, 8 mai, vor fi susținute testele de citire aferente acestor discipline.

Testul la matematică este programat în data de 9 mai, în timp ce proba de limba română, scris și citit, pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura pe 10 mai.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar, finalul clasei a IV-a, se derulează după următorul calendar: limba română – 14 mai, matematică – 15 mai și limba maternă – 16 mai.

Elevii claselor a VI-a vor susține evaluarea competențelor fundamentale acumulate în ciclul inferior al gimnaziului în zilele de 22 mai – limba și comunicare și 23 mai – matematică și științele naturii.

Durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test administrat elevilor de clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru elevii claselor a IV-a și a VI-a. Testele vor fi evaluate de către cadrele didactice din unitățile de învățământ în care acestea se desfășoară, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.


Lasă un comentariu