A început „Digitaliada“, concursul pentru şcolile din mediul rural

0

A început programul „Digitaliada“, aflat anul acesta la cea de a doua ediţie. Competiţia este deschisă pentru toate şcolile gimnaziale din mediul rural în perioada 16.05.2017 – 02.06.2017.

La finalul concursului 20 de şcoli de la sate pot câştiga un laborator digital, sesiuni de formare pentru profesori şi un pachet complet de aplicaţii, jocuri, materiale digitale, planuri de lecţii, pentru a susţine învăţarea matematicii şi TIC-ului cu ajutorul tehnologiilor digitale.

În competiție se poate înscrie orice şcoală care se încadrează criteriilor. Selectarea celor 20 de şcoli câştigătoare se va face de către o comisie formată din reprezentaţi ai celor care au implementat acest proiect în învăţământul din România.

După selecţia şcolilor câştigătoare va mai urma o etapă a acestui proiect. Acesta constă în propunerea conţinutului digital (iunie-decembrie 2017). Materiile propuse pentru acest proiect sunt matematică şi TIC. Pentru matematică, specialiştii din proiect se vor consulta cu profesorii din şcolile selectate şi vor propune materiale didactice bazate pe utilizarea unor aplicaţii digitale educative, de tipul “învăţare prin joc”, care exemplifică o serie de concepte teoretice din cadrul materiei, notează adevărul.ro

Citește și:
Lista manualelor școlare pentru 2015-2016 aprobate de Ministerul Educației

Aceste aplicaţii digitale, ce pot fi accesate pe tablete, sunt auxiliare materiei de bază, venind în completarea acesteia şi exemplificând într-un mod interactiv conceptele teoretice. Pentru selecţia aplicaţiilor digitale, se va face o analiză a curriculei şi se vor selecta aplicaţii adaptate la unele secţiuni din aceasta, corelându-se obiectivele de învăţare a Matematicii la clasele V-VIII, mai precizează sursă citată.


Lasă un comentariu