Regulament nou: telefoanele interzise la ore, nu mai există serviciul pe școală

0

Elevilor le va fi interzis să aibă telefoanele mobile la ore, însă nu vor mai putea fi dați afară din clasă, potrivit unui ordin al ministrului educației.

Noul ordin de ministru pentru modificarea și completarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar aduce o mulțime de modificări cu privire la conducerea școlilor, precum și la modul în care vor trebui să se comporte elevii atunci când sunt la școală.

De acum înainte, elevi vor trebui să își lase telefoanele mobile într-un loc special amenajat din clasă, iar folosirea lor este permisă doar cu acordul cadrului didactic.

De asemenea, notele nu pot fi folosite ca mijloc de coerciţie, elevii scutiţi medical vor putea îndeplini la ora de educaţie fizică sarcini precum arbitraj sau cronometrare.

Tot acum va dispărea și noțiunea “elevul de serviciu”, pentru că serviciul pe şcoală va fi interzis, la fel şi sancţionarea elevilor care nu poartă uniformă. Acestea sunt câteva dintre prevederile noului Regulament-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, modificat prin ordin de ministru.

Citește și:
Calculatoare gratuit pentru liceeni

În ceea ce priveşte situaţiile precum epidemii, intemperii, calamităţi naturale, sau alte situaţii excepţionale, regulamentul prevede că pot fi suspendate cursurile şcolare pe o perioadă determinată.

Lasă un comentariu